Jojon palsta

Se on sitten uusi vuosi ja pakkanen paukkuu. Onneksi futaajat voivat harjoitella sisällä pallon jalassa pitämistä siten, että ikkunat on turvassa ja vanhemmat voivat irrottautua arjen askareistaan ja touhuta murujensa kanssa palloilun merkeissä! Ja hurjimmillaan muksun tarve pelata jopa pakkasella johtaa rikkinäiseen autotallin ikkunaan, kun ei kerran muuten päässyt palloon jaloiksi, kertoo Jari Litmasen elämästä tarinoivat leffat ja kirjat. Ja kaikkihan me tiedämme, miten siinä kävi.

Uudelle kaudella lähdemme entistä suuremmalla touhulla, viime kautena pidettiin huippuhauska kauden päätös NAMILAN sisäleikkipaikassa ja kaikki olivat paikalla ja kutsuttu. Siellä sai pelata myös konsolilla jalkapalloa (taisi olla FIFA) ja sitä voi suositella myös sisätreeniksi! Myös Youtube on hyvä väylä saada itselleen motivaatiota. Pelin seuraaminen kehittää muksujen omaa kykyä alkaa hahmottaa kokonaisuuksia ja isompaa kuvaa. Kehitys on kaikilla vielä kesken, toiset ovat vahvempia toisissa asioissa kuin toiset, ja valmentajat yrittävät parhaansa mukaan tukea lapsia ja ottaa huomioon kunkin erilaiset omaksumistahdit. Aina ei voida mennä täysin lapsen erityisyyden mukaan, mutta siinähän sitä oppii myös yhteiskunnan jäseneksi. On vain opittava ottamaan oma joukkue ja siitä eteenpäin muukin maailma huomioon. 

Vanhemmilta toivomme kannustusta lapsille ja työrauhaa valmentajille, osallistumista yhteisiin projekteihin ja semmoista hyvää me-henkeä. Tässä maailmassa ei liikaa ole solidaarisuutta toinen toistaan kohtaan. 

 

Oikein ihanaa alkanutta vuotta ja tsemppiä kaikille jalkapallon  maailmaan uponneille.

 

 

11.4.2016

 

Kesäkausi on alkamassa, ja uusia pelaajia toivotellaan tervetulleeksi tasaiseen tahtiin. Koska joukkueessamme pelaa kahden eri ikäkauden poikia, on otteluiden suunnittelu ja kaikkien pelaajien peliajan takaaminen astetta haastellisempaa mm. Prisma-liigan tuoreiden sääntöjen mukaan. Lähdemme näillä tiedoin kuitenkin kahdella joukkueella, tilanne elänee melko paljon tässä kevään kuluessa. Piirisarjan pelit sattuvat pääasiassa yhteen kuukauteen kaikki, joten reissumatkat pitkin etelä-Suomea jäävät melko vähäisiksi. Myöhäisempi harjoitteluaika sopii useimmille hyvin, katsotaan, miten aikataulut elävät luonnonnurmien tullessa käyttöön. Kaikenlaista sählinkiä puoleen ja toiseen siis tiedossa, pyydämmekin kaikkia futiksen parissa innostuneena touhuavia etsimään lehmänhermonsa käyttöön =D. (Kyllä, käytän hymiöitä viestinnässä.) Kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee, vaikka joskus meinaa toivo mennä.

 

13.5.2017

 

Se olis sitten Prismaliiga startattu, piirisarjat lähteneet käyntiin ja muutoksen tuulia pyörinyt valmennuksessa, jojoilussa ja kokoonpanoissa. Allekirjoittanut aloittelee uutta elämää, joka vaatii veronsa joten jojon hommia on alkanut osittain hoitaa yksi valmentajista, ja vielä hiotaan ja etsitään uusia voimia ja järjestelyjä, että saadaan homma vetämään. Jaana-valmentajan kutsui koris, porukkaan liittyivät Omid ja Toni ja Teemu joutui opiskelukiireiden takia olemaan taka-alalla koko alkuvuoden. Piirisarja vaatii vanhemmilta kioskeja, kuskailua ja säätämistä, sillä käydään kahta eri piirisarjaa, 8vs8 ja 5vs5. Tasaisia otteluita ollut tarjolla, ja Prismaliiga ei olisi voitokkaammin voinut alkaa. Lopputulos 10-2 näyttää hyvältä ja epäilemättä tuntui pojista vielä paremmalta! Tasaisia suorituksia, hyviä syöttöjä ja huimia viimeistelyjä, jotka tekivät katsojiinkin vaikutuksen. 

Tästä on hyvä jatkaa, pojat pelaa ja aikuiset säätää sen, mitä suinkin voivat!